Ensimmäinen varsinainen kirjoitukseni käsittelee idoleita, eli suomemmin esikuvia.
Niitähän on lähes kaikilla jossain muodossa, joko se on se tuttu ja turvallinen isä / äiti / ydinfyysikko veli / playboyssa poseerannut siskopuoli tai mahdollisesti joku näistä kansainvälisesti tunnetuista supertähdistä. Mikä ettei se voisi olla virtuaalihahmo tai ystävä rajan takaa myös.
Kuka voisi olla pitämättä nenänsä sisäpuolelta kokkelilla valkaisevasta androgyynistä nahkahousuja pitävistä 55v pojuista tai "hups, tein sen uudestaan- unohdin alushousut kotiin ja pistin lapset hunningolle" tähtösistä.
Itse en näistä muoti-ilmiöistä pahemmin välitä ja nämä suuret humanistitkaan ei pahemmin päivääni valkaise joten pitkään ja hartaasti mietittyäni sain aikaiseksi muutaman hahmon joita voisi idoleerata.
Ihmisten maailmasta ei vastaavia sankareita ole tullut tavattua vaikka heitäkin epäilemättä on, eli tässä lyhyt listani maailmankuvaani mullistaneista hahmoista:

Puuha-Pete

Todellinen ehta miesten mies, esimerkki suomalaiselle miehelle että ammattikoulutus kannattaa eikä tullut turhaan sitä traktorikorttia hommattua.
Tämä mies taitaa lähes kaiken ja järkkymättömän itsesuggestion avulla näkee puhuvia koneita jotka omia aikojaan antavat pyyteetöntä apua ja seuraa.
Myös aitoon työläishenkeen kuuluu, että vaikka lähes jokainen kylän naisista, varsinkin blondi sihteerikkö, käyvät kuumana tämän taitavan poikamiehen perään niin Pete päättäväisenä tietäen tärkeysjärjestyksen hoitaa työt ensin ja sen ylijääneenkin ajan puuhailee ennemmin koneiden kanssa kuin viettäisi lihallisten ilojen parissa.

"Pete mullisti elämäni, suosittelen!" : Remontti- Reiska seiska-lehdessä 12.5.1989


Guran

Mitään häpeämättä tämä mustanaamion lyhyt, kalju, kaljamahainen ystävä kirmailee kaisla-alusasussaan pitkin viidakkoa ja joskus jopa kaupungissa.
Hattu ei herralta päästä lähde, ei sisällä eikä naisten/kuninkaallisten/presidenttien läsnäollessa. Ainut mikä auttaa on kopautus puunuijalla.
Nämä tietty voitaisiin lukea vioiksi tai huonoiksi tavoiksi, mutta ne vain todistavat tämän viidakon seppo rädyn itsenäisyyttä ja päättäväisyyttä omien oikeuksien suhteen.
Mies myös hallitsee lääketieteen ilman mitään koulutusta johon harva koulutettu nykypäivän lääkärikään pystyy.
Eikä sovi unohtaa että mies on oman kansansa kuningas, eli tule vaan ja vittuile tälle kaverilla niin aamulla heräät tusinan murhanhimoisen kääpiön ympäröimänä jotka ovat valmiina upottamaan myrkkynuolet sisuksiisi jos ei julkista anteeksipyyntöä heru.

"En tiedä mitä tekisin ilman Gurania!": Mustanaamio, blogissaan 4.4.2001

Nyt pitää palata maallisten askarien pariin, ehkä joku päivä jatkan listaa kunnes tulee mieleen lisää arkipäivän sankareita.